4/5/10

Γιατί είναι σημαντικό να πίνουμε νερό;

του Rogelio Whitley

Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη υγιεινή διατροφή και στη διαχείριση βάρος. Το νερό όχι μονό τρέφει το σώμα σας κρατώντας τα κύτταρα ενυδατωμένα, αλλά επίσης βοηθάει να βγάλετε όλες τις τοξίνες από μέσα, γεμίζει το στομάχι σας και νιώθετε λιγότερο πείνα.

Τι ποσότητες νερό πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά; Όλοι έχουν ακούσει ότι είναι σημαντικό να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά σε μια ισορροπημένη δίαιτα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι ακριβώς κάνουν τα 8 ποτήρια νερό στο σώμα σας. Όταν το νερό μπει στο σύστημα σας, ενυδατώνει τα κύτταρα. Το νερό επίσης θα βοηθήσει το σώμα σας να βγάλει όλες τις τοξίνες.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν το νερό που χρειάζονται από τα φρούτα. Ένα κομμάτι φρούτο, αναλόγως από το μέγεθος, είναι περίπου μισό ποτήρι νερό. Το καλό είναι ότι τα φρούτα εκτός από ότι σας ενυδατώνουν, σας δίνουν και βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Και περιέχουν λίγες θερμίδες.

Συχνά όταν διψάτε πίνετε αναψυκτικό. Τα αναψυκτικά όμως δε σας ενυδατώνουν, αλλά το αντίθετο. Για να είστε σίγουροι ότι το σώμα σας είναι σωστά ενυδατωμένο, πίνετε ένα ποτήρι νερό αντί για σόδα, κόκα κόλα, καφέ, κλπ.

Επίσης όταν γυμνάζεστε – ιδρώνετε. Είναι καλό να πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό για κάθε μισή ώρα γυμναστική.

Αν καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερήσιος, θα σας βοηθήσει πολύ στη διαχείριση βάρος.

Article Source: www.goarticles.com

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Είναι σημαντικό και απαραίτητο!