2/5/10

Πέντε τρόπους να χάσετε βάρος υγιεινά

της Sandra Elliott

Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαχείρισης βάρος στην αγορά και επιλέγοντας το σωστό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Ένα καλό πρόγραμμα διαχείρισης βάρος πρέπει να εστιάζεται στην υγιεινή διατροφή συμπεριλαμβάνοντας όλα τα σημαντικά συστατικά. Το πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι ‘πολύ’ χαμηλών θερμίδων γιατί δεν θα έχετε αρκετή ενέργεια για να περάσετε την ήμερα σας. Χάνοντας βάρος αργά – 1-2 πόντους την εβδομάδα, είναι το ιδανικό. Κάθε πρόγραμμα διαχείρισης βάρος το οποίο δίνει υποσχέσεις για γρήγορη απώλεια βάρος πρέπει να χειριστεί με προσοχή επειδή η γρήγορη απώλεια βάρος μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σας και να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Μπορείτε να κάνετε πέντε μικρές αλλαγές στη διατροφή και την καθημερινότητα σας, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος σταθερά και εύκολα:

1. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι παραλείποντας το πρωινό είναι καλός τρόπος για να αποφύγουν την κατανάλωση πολλών θερμίδων, αλλά το αποτέλεσμα είναι να τρώνε περισσότερο στην υπόλοιπη ήμερα.
2. Με κάθε φαγητό να καταναλώνετε φρούτα και/ή λαχανικά – θα αφήσουν λιγότερο χώρο για αλλά λιγότερο υγιεινά φαγητά.
3. Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε μεγάλες μερίδες – μειώστε τις κατά 10%. Δεν θα το παρατηρήσετε αν χρησιμοποιήσετε πιο μικρά πιάτα. Να θυμάστε: το λιγότερο είναι περισσότερο!
4. Μειώστε την κατανάλωση των ανθρακούχων και αλκοολούχων ποτών και αντικαταστήστε τα με νερό και χυμούς από φρούτα και λαχανικά. Τα αναψυκτικά και το αλκοόλ είναι γεμάτα κενές θερμίδες οι οποίες δε σας δίνουν τίποτα.
5. Κάντε εξάσκηση για 30 λεπτά, τρεις-τέσσερεις φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι το συνιστώμενο αλλά μπορείτε να κάνετε και περισσότερο. Όσο περισσότερο γυμναστική κάνετε τόσο περισσότερο θερμίδες θα καίτε. Κάθε εξάσκηση που κάνετε θα είναι πολύτιμη για σας. Αν το κάνετε με αλλά άτομα, είτε ποδηλασία, τένις, κλπ, ακόμη και αν κάνετε μαθήματα χορού, μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστο.

Να χάσετε βάρος είναι το ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία σας.

Article source: http://www.articlerich.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: