27/5/10

Προβλήματα υγείας που προκαλεί η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι μια παθολογική κατάσταση όπου έχει δημιουργηθεί υπερβολικό λίπος στο σώμα μας, σε βαθμό που ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία μας. Προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, οστεοαρθρίτιδας, κλπ. Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τις κύριες αιτίες για τα υπέρβαρα άτομα ή την ανάπτυξη της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και απειλή για διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως καρδιακά προβλήματα, αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη και πολλούς άλλους κίνδυνους που επηρεάζουν γενικά την υγεία. Όταν το σώμα παίρνει επιπλέον θερμίδες από εκείνες που χρειάζεται και καίει καθημερινά, τα επίπεδα του δείκτη μάζας σώματος αυξάνονται, και το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία.

Η αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λιπών και η καθιστική ζωή σήμερα έχουν αύξηση ανησυχητικά το ποσοστό της παχυσαρκίας ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία – στα παιδιά, στους ενήλικες και στους ηλικιωμένους. Η κατανάλωση τροφίμων με μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπών όπως το κόκκινο κρέας, το βούτυρο, τα πρόχειρα φαγητά, είναι η κύρια αιτία της αύξησης του σωματικού λίπους. Η συσσώρευση υπερβολικού λίπους στο αίμα και τις αρτηρίες εμποδίζουν τη κανονική ροη των σωματικών υγρών, προκαλώντας την υψηλή χοληστερόλη και τους κίνδυνους από εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και πρόωρο θάνατο.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση σε καθημερινή βάση μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποφύγουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, και οι υπέρβαροι να ελέγξουν το βάρος τους, και το πιο σημαντικό να αποφύγουν αρρώστιες που προκαλεί η παχυσαρκία.

Source: www.articlerich.com

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Μεγάλες αλήθειες που δεν τις ακολουθούμε όμως εύκολα!

Marianna Stamou είπε...

Για άλλη μια φορά ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Καλημέρα!!;-)