31/5/10

Είναι στα χέρια σας!!!

Είναι γεγονός ότι σήμερα υπάρχει πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στο κόσμο – η παχυσαρκία. Βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους από κάθε ηλικία να ‘κουβαλάνε’ το βάρος τους και να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους, στην κοινωνική τους ζωή, ακόμη και με τον εαυτό τους. Και δεν αναλαμβάνουν τίποτα για να το αλλάξουν. Είναι κρίμα!

Τι φταίει και τι μπορεί να γίνει;

Σήμερα λόγο εξέλιξης της τεχνολογίας, πολυάσχολης ζωής, έλλειψη χρόνου, οι άνθρωποι καταναλώνουν φαγητά εύκολα στο μαγείρεμα ή αγοράζουν έτοιμα. Και αυτά συνήθως είναι φαγητά που περιέχουν πολύ αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Έτσι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερα ή καθόλου σαλάτες, φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Η διατροφή του σημερινού ανθρώπου έχει αλλάξει ριζικά και μάλιστα όχι προς το καλύτερο.

Επίσης οι άνθρωποι σήμερα γυμνάζονται λίγο ή καθόλου. Δεν επιμένω να πηγαίνουμε όλοι στα γυμναστήρια, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες από τις συνήθειες μας. Ένα απλό παράδειγμα: μια-δύο φορές την εβδομάδα ή ίσως καθημερινά πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ. Αντί να πάρουμε το αυτοκίνητο μας γιατί να μην πάμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο; Έτσι θα κάνετε τη βόλτα σας (εάν δεν έχετε άλλο ελεύθερο χρόνο), θα κάνετε τη γυμναστική σας (το περπάτημα και το βάρος των ψώνιων σας), και θα κάνετε και τη δουλεία σας (τα ψώνια). :)

Είναι απλό: αλλάξτε τις διατροφικές σας και τις καθημερινές σας συνήθειες, επιλέξτε μια σωστή και υγιεινή διατροφή, κάντε γυμναστική – και αλλάξτε το σώμα σας, την υγεία σας, την ζωή σας!

Είναι θέμα απόφασης – και είναι στα χέρια σας!!!

4 σχόλια:

Marianna Stamou είπε...

Στο μυαλό μου ήσουν?
Σήμερα είχα βγει για δουλειές και αντί να πάρω ασανσέρ λέω άστο θα πάω από τις σκάλες και ας ήμουν κουρασμένη!
Το γυμναστήριο το μισώ. Αλλά μου αρέσει το περπάτημα ειδικά με παρέα:-)
Μου αρέσει το σημερινό ποστ. Είναι κάτι σαν εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής και εύκολο να το τηρήσεις! Καλό μήνα Έλενα!

Εlena είπε...

Σ’ευχαριστώ!
Έχεις δίκαιο. Είναι πιο εύκολο να ακολουθούμε να περπατάμε καθημερινά παρά να πηγαίνουμε γυμναστήριο…
Καλό μήνα!

Phivos Nicolaides είπε...

Οι διατροφικές και καθημερινές συνήθειες, είναι μεγάλη υπόθεση!

Benikos place είπε...

Εχεις απόλυτο δικιο, τα εφαρμοζω ολα εδω και 6 χρονια και ειμαι μια χαρα.