19/5/10

Τρώγε για να ζεις, μη ζεις για να τρως!

Είναι γεγονός ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι είναι υπέρβαροι. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι συνέχεια σε δίαιτες προσπαθώντας να χάσουν βάρος αλλά δεν καταφέρνουν πολλά ή τίποτα. Το κλειδί να χάσει κάποιος βάρος δεν είναι να κάνει δίαιτες. Το κλειδί για να χάσεις βάρος και η βάση για μια υγιεινή ζωή είναι η σωστή διατροφή.

Συνήθως οι δίαιτες που ξεκινάμε μας ‘διατάζουν’ να χαμηλώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Κάνοντας αυτό όμως, το σώμα μας αντιδράει χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μεταβολισμού μας. Όταν ο μεταβολισμός μας δεν δουλεύει σωστά (δηλαδή αργά), όποια και δίαιτα να διαλέξουμε τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά ή τουλάχιστον δεν θα είναι αυτά που θα θέλαμε να είναι.

Με μια σωστή διατροφή, δίνοντας στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα συστατικά και ενέργεια, το σώμα μας θα μας πει ευχαριστώ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να χάσουμε βάρος και να κάνουμε μια υγιεινή ζωή δε σημαίνει μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων αλλά μια σωστή διατροφή η οποία θα μας βοηθήσει να έχουμε και τα δυο, και επίσης να αποφύγουμε αρρώστιες όπως διαβήτη, πίεση, χοληστερόλη, κλπ.

Δεν είναι τυχαία η παροιμία: Μάθετε να τρώτε για να ζείτε. Μη ζείτε για να τρώτε!

1 σχόλιο:

Marianna Stamou είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Έλενα. Πόσες γυναίκες μου λένε καθημερινά πως ενώ δεν τρώνε τίποτα, δεν χάνουν ούτε γραμμάριο.
Τι και αν προσπαθώ να τις πείσω για την υγιεινή διατροφή και μπλα μπλα, αυτές τίποτα, επιμένουν στο δίαιτα = δεν τρώω τίποτα πτφφφ.
Πολύ ωραίο άρθρο!