29/4/10

Λιγότερο ή Υγιεινό;

Ξεκινώντας μια δίαιτα, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας είναι να τρώμε λιγότερο. Ένας τρόπος που κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό είναι να παραλείψει ένα γεύμα. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χάσουμε βάρος, αλλά δεν είναι ο σωστός γιατί πρώτων – δεν είναι υγιεινός, και δεύτερων – στερούμε τα βασικά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά.

Το σώμα μας δε σκέφτεται όπως εμείς. Αν παραλείψουμε ένα γεύμα το σώμα μας νομίζει ότι πεινάμε και έτσι κάθε φορά που καταναλώνουμε φαγητό το αποθηκεύει σαν λίπος. Επειδή εμείς δε δίνουμε την ενεργεία που χρειάζεται, το σώμα μας αρχίζει να χρησιμοποιεί την ενεργεία από τις πρωτεΐνες (από τους μυς) γιατί είναι πιο εύκολο να διαχείριση τους μυς πάρα το λίπος. Και αυτό είναι πλέον πρόβλημα γιατί οι μυς είναι αυτοί που μας βοηθάνε να χάσουμε το λίπος.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να ‘καίμε μυς αντί για λίπος’, είναι να εστιάσουμε σε μια υγιεινή διατροφή και να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Με μια υγιεινή διατροφή ο οργανισμός μας θα λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κλπ.), και θα αρχίσει να καίει λίπος για να τρέφει τους μυς (και όχι το αντίθετο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: