22/4/10

Ξεκίνα Σωστά την Ημέρα Σου

Τρώτε συνήθως πρωινό; Η πίνετε μονό μια κούπα καφέ;
Είναι πολύ σημαντικό να τρώμε πρωινό για να δώσει στο σώμα μας την ενεργεία που χρειάζεται.
Φανταστείτε το αυτοκίνητο σας. Έχετε ξεχάσει να βάλετε πετρέλαιο/βενζίνη και το πρωί θέλετε να πάτε στη δουλεία σας χωρίς να αργήσετε. Βάζετε μπρος αλλά το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει. Γιατί; Επειδή εσείς ξεχάσατε να του δώσετε το ‘φαγητό’ που χρειάζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με σας και το σώμα σας. Αν δεν έχετε πάρει πρωινό, κάποια στιγμή θα νιώσετε πεινασμένοι, χωρίς ενέργεια, και κουρασμένοι. Ίσως πάρετε άλλη μια κούπα καφέ η ένα σνακ. Αυτά θα σας δώσουν ενέργεια εκείνη τη στιγμή, αλλά μέχρι να έρθει η ώρα για το μεσημεριανό εσείς θα έχετε ήδη πεινάσει. Και τότε θα ζητήσετε μεγαλύτερη μερίδα για να καλύψετε την πείνα σας γιατί ο καφές και το σνακ (π.χ. στις 11 η ώρα) δεν σας πρόσφεραν την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας. Αυτός είναι ένας ‘μη σωστός’ τρόπος διατροφής – η παράλειψη του πρωινού, ο οποίος φέρνει σαν αποτέλεσμα το πολύ φαγητό και το αυξημένο βάρος.
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε την μέρα μας με ένα καλό πρωινό. Γιατί όταν ξυπνάμε (μετά από 7-8 ώρες ύπνο) το σώμα μας χρειάζεται να αντικαταστήσει το κενό με φαγητό. Και επιπλέον το πρωινό θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σας βάρος και να παραμείνετε εκεί. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα οι οποία έχουν χάσει κιλά και τα διατηρούν μέχρι και σήμερα – έπαιρναν πρωινό κάθε μέρα.
Εάν είστε από αυτούς που μέχρι τώρα είχατε για πρωινό μονό μια κούπα καφέ, προσπαθήστε να ξεκινήσετε την ήμερα σας με ένα καλό πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: