22/4/10

Πως να τρώμε σωστά

Να τρώμε σωστά είναι το πρώτο βήμα για να πετύχουμε να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε και να χρησιμοποιούμε σωστά τις διατροφικές κανόνες.

ΘερμίδεςΤο μέτρημα τις θερμίδες είναι ένα βήμα για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και επιτυχία στο να χάσουμε βάρος. Ξέροντας και καταλαβαίνοντας τι ποσότητα θερμίδων χρειάζεται το σώμα μας, και ξέροντας πόσες θερμίδες συμπεριλαμβάνει το φαγητό μας, μπορούμε πολύ εύκολα να μάθουμε πώς να τρώμε σχεδόν όλα όσα μας αρέσουν και πάλι να χάσουμε βάρος.
Τι είναι οι θερμίδες? Οι θερμίδες είναι το εργαλείο που μετράει την ενέργεια στο φαγητό και στα υγρά που καταναλώνουμε. Όλοι χρειαζόμαστε αυτή την ενέργεια. Οτιδήποτε και να κάνουμε, εμείς χρησιμοποιούμε ενεργεία η οποία έρχεται από τις θερμίδες. Αυτά που τρώμε και πίνουμε μας δίνουν αυτή την ενέργεια (θερμίδες).
Ανεξαρτήτως την προέλευση των θερμίδων….αν υπερβαίνετε την κατανάλωση τους, αυτό θα φέρει το αποτέλεσμα του αυξημένο βάρος. Έρευνες δείχνουν, ανεξαρτήτως το τι δίαιτα παρακολουθείτε, αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσο χρειάζεστε αυτό θα σας οδηγήσει στο να παίρνετε βάρος. Μαθαίνοντας πόσες θερμίδες χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά είναι βασικό βήμα στη διαχείριση βάρους.
Η Ειδική Ημερήσια Πρόσληψη είναι 2000 θερμίδων που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα, αλλά εξαρτάται επίσης και από το φύλο, το ύψος, το βάρος, την ηλικία, την σωματική δραστηριότητα σας, κλπ.

Πρωινό
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Για αυτό το λόγο βάλτε το πρωινό σας στο νούμερο ένα στη λίστα με τις καθημερινές δραστηριότητες σας.

Υγιεινά σνακ
Τα υγιεινά σνακ είναι σημαντικό σημείο στο πρόγραμμα της διαχείρισης βάρος. Βοηθάνε να ελέγχετε τη πείνα σας και να αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση φαγητών, και σας δίνει την δυνατότητα να απολάυσετε (σε μικρότερες ποσότητες) τα αγαπημένα σας φαγητά.

Συμβουλή για το σουπερ μάρκετ
Πάντα να έχετε μια λίστα όταν πηγαίνετε στο σουπερ μάρκετ. Αποφασίστε ότι δεν θα ξεφύγετε από τη λίστα. Γνωρίζατε τι χρειάζεστε όταν κάνατε τη λίστα. Μένοντας στη λίστα σας, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα «ανεπιθύμητα» φαγητά (π.χ. η κατάψυξη με τα παγωτά).

Χρησιμοποιήστε σωστά το πλάνο της διαχείρισης βάρος σας, κάντε το κομμάτι της καθημερινής σας ζωής. Και για να μην σας φαίνεται σαν αγγαρεία, απλά κάντε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες ωστόσο να μπορείτε να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά χωρίς τύψεις.

Jennifer R. Scott

Δεν υπάρχουν σχόλια: