30/7/10

Επιτέλους Διακοπές! …Και η διατροφή μου;;;


Καλοκαίρι! Ήρθε η ώρα για διακοπές! Αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι…‘Τι θα κάνω με την διατροφή μου; Πως θα καταφέρω να την ακολουθήσω σωστά;’ Σίγουρα αναρωτιέστε πως. Και είναι σίγουρο ότι δεν και τόσο εύκολο να συνεχίσουμε τη διατροφή μας με όλα τα ‘πειραχτήρια’ γύρω μας – παγωτό, σνακ, πίτσα,… Και όμως υπάρχει τρόπος πώς να προσέχουμε τι τρώμε όταν είμαστε σε διακοπές.

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή πλοίο, σήμερα είναι πολύ εύκολο να ζητήσετε από το προσωπικό φαγητό χαμηλών θερμίδων. Αν όμως προτιμήσετε το αυτοκίνητο σας, θα πρέπει να προσέχετε τι διαλέγετε στα fast-food στο δρόμο. Μπορείτε να πακετάρετε κάποια τρόφιμα από τη διατροφή σας όπως φρούτα και λαχανικά, τοστ.

Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, σίγουρα η κουζίνα του ξενοδοχείου που θα μείνετε προσφέρει υγιεινά φαγητά, οπότε θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε το πρόγραμμα διατροφής σας.

Αν όμως θα πρέπει να τρώτε έξω, προσπαθήστε να τρώτε μóνο όταν πεινάτε. Οι περισσότεροι τρώνε τρεις φορές την ημέρα, αλλά για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τη διατροφή σας σωστά, μπορείτε να κανονίσετε να τρώτε πέντε με έξι φορές την ημέρα μικρότερες μερίδες. Έτσι δεν θα νιώθετε πεινασμένοι και δεν θα χαλάσετε το πρόγραμμα σας.

Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να τρώτε υγιεινά όταν είστε διακοπές, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το μονό που χρειάζεστε είναι δύναμη για να αποφύγετε τα φαγητά που ξέρετε ότι δεν είναι καλά για εσάς. Βέβαια ένα παγωτό ή κομμάτι πίτσα – επιτρέπεται! ;)
Απλά πρέπει να ξέρετε πóτε να σταματήσετε. Και να θυμάστε – η υγιεινή διατροφή είναι τρόπος ζωής!

Καλές διακοπές!!!

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Επιτέλους! Καλό μήνα.