18/8/10

Γίνετε ‘fan’ της υγιεινής διατροφής


Να τρώμε υγιεινά είναι κάτι που όλοι μας θέλουμε να κάνουμε αν και για κάποιους αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Για να τρώμε υγιεινά, πρώτα από όλα πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές σχετικά με το φαγητό. Η υγιεινή διατροφή έχει σχέση με το τι τρώμε – αυτό κάνει τις επιλογές μας σημαντικές για τα αποτελέσματα που θα έχουμε.

Το να είστε ‘υγιείς φαγάς’ χρειάζεται να είστε μορφωμένοι και έξυπνοι για το τι είναι στην πραγματικότητα η υγιεινή διατροφή. Για να είστε έξυπνοι όταν διαλέγετε τα τροφίματα σας δε σημαίνει να υπολογίζετε τις θερμίδες ή να διαβάζετε τις ετικέτες. Η υγιεινή διατροφή είναι μια ισορροπημένη και μετριοπαθή κατανάλωση, η οποία συμπεριλαμβάνει υγιεινά γεύματα τουλάχιστον τρεις φορές την ήμερα. Οι άνθρωποι που τρώνε υγιεινά καταναλώνουν πολλά διαφορετικά είδη φαγητού, και δεν περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο είδος φαγητό. Γνωρίζουν πάντα τι τρώνε και τι αποτέλεσμα θα έχει στο σώμα τους.

Μπορεί να τρώτε πάρα πολύ ή πολύ λίγο, να καταναλώνετε τροφίματα που να είναι περισσότερο ή λιγότερο θρεπτικά. Όπως και να είναι, εσείς πρέπει πάντα να δίνετε τακτικά ‘καύσιμα’ στο σώμα σας για να το κρατήσετε υγιεινό, δυνατό και λειτουργικό με ‘έξυπνες’ επιλογές τροφίμων.

Η υγιεινή διατροφή είναι τρόπος ζωής. Όταν τον διαλέγετε – διαλέγετε να προσέχετε τον εαυτό σας.

4 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Δύσκολο το βλέπω, μέσα σε τόσες λιχουδιές!! Πολλούς χαιρετισμούς από Λευκωσία.

Εlena είπε...

@Phivos Nicolaides - den einai eukolo - auto einai sigouro! alla an 8eloume kati poli dinata, panta vriskoume tropo.
Filia
:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ζήτημα θέλησης και επιμονής είνι να επιλέξουμε έναν σωστό τρόπο διατροφής, όπου θα επικρατεί το "μέτρο"
Καλή βδομάδα εύχομαι!

Εlena είπε...

@ΕΛΕΝΑ εχεις δικαιο, το "μετρο" ειναι ο χρυσος καθε τι...
Καλη εβδομαδα και σε σενα!