27/7/10

Διαχείριση βάρος: το ‘μυστικό’

Υπάρχει φόρμουλα για τη διαχείριση βάρος; …ναι, και είναι πολύ απλή!
Ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρος συμπεριλαμβάνει δίαιτα/διατροφή χαμηλών θερμίδων και γυμναστική: Διαχείριση Βάρος = Δίαιτα + Γυμναστική.

Συνήθως όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος ξεκινάμε μια δίαιτα η οποία μας προσφέρει λιγότερες θερμίδες από όσο καταναλώναμε μέχρι στιγμής. Και το αποτέλεσμα; Το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση πείνας λόγου τη χαμηλή κατανάλωση θερμίδων. Ίσως χάσουμε κιλά… Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο μεταβολισμός μας έχει επιβραδύνει δραματικά και δεν αυξάνεται αν ξεκινήσουμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες. Για αυτό το λόγο είναι τόσο εύκολο να ξαναβάλουμε τα κιλά που έχουμε χάσει και ίσως παραπάνω.

Για να αποφύγουμε αυτό το αποτέλεσμα, όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα έλεγχου βάρος μαζί με τη διατροφή πρέπει να διαλέξουμε και ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Η γυμναστική ξεγελάει το σώμα να κρατάει το μεταβολισμό μας σε ψηλά επίπεδα και έτσι σταματάει τον κύκλο: δίαιτα-αύξηση βάρος-δίαιτα-αύξηση βάρος.

Είναι εύκολο να διαλέξουμε το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσουμε. Αν είστε από τους ανθρώπους που συνήθως δε γυμνάζονται μπορείτε να ξεκινήσετε με περπάτημα 30-40 λεπτά καθημερινά. Όταν νιώσετε ότι το σώμα σας είναι έτοιμο για μεγαλύτερη ένταση, μπορείτε να αντικαταστήσετε το περπάτημα με τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, ειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης, και αλλά.

Το σημαντικό είναι να διαλέξετε κάτι που σας ταιριάζει, και βέβαια κάτι που σας αρέσει – κάτι που δεν θα βαρεθείτε και θα εξακολουθείτε να κάνετε καθημερινά.

Να θυμάστε τη φόρμουλα: Διαχείριση Βάρος = Δίαιτα + Γυμναστική.

Με σωστά προγράμματα διατροφής και γυμναστικής μπορείτε να αποκτήσετε τον καινούργιο σας εαυτό!

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Είναι πολύ καλό το... μυστικό σου!