17/6/10

Πώς να τρώμε υγιεινά καθημερινά

Η ιδέα να τρώτε υγιεινά καθημερινά μπορεί να φαίνεται σαν μάχη ή βάρος, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την ιδέα της υγιεινής διατροφής να γίνει εύκολα και να είναι ευχάριστη για σας. Πρώτα από όλα πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας – τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες. Αν το μυαλό σας έχει κατανοήσει και έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψεων για την καθημερινή σας διατροφή – μπράβο! – έχετε κατακτήσει τον έλεγχο και έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς το στόχο σας: να αλλάξετε τις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες. Κάτι άλλο σημαντικό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βλέπετε την απόφαση σας να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες όχι σαν μια ‘εργασία’ που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε, αλλά σαν κάτι ευχάριστο, να το διασκεδάζετε. Έτσι θα είναι και ευχάριστο και πιο εύκολο για σας να το πραγματοποιήσετε.

Κάτι που θα μπορούσε να σας διευκολύνει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες είναι να γράψετε το μενού σας για μια εβδομάδα. Έτσι θα βλέπετε τα φαγητά που θα τρώτε, και αν πιστεύετε ότι κάποιο από αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία ‘υγιεινή διατροφή’ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο.

Μαγειρεύετε μόνοι σας. Αυτό θα σας δώσει την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς τα υλικά και τον τρόπο μαγειρέματος.

Προτιμείστε τα χρώματα. Τι σημαίνει αυτό; Σε μια υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά. Θα σας δώσουν όχι μονό βιταμίνες αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επίσης αντικαθιστώντας τα σνακ του εμπορίου με φρούτα και λαχανικά θα σας δώσει την δυνατότητα να ελέγχετε τη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε.

Πίνετε πολύ νερό. Μεγάλο ποσοστό του σώματος συμπεριλαμβάνει νερό για αυτό είναι σημαντικό να κρατάμε τα επίπεδα νερού ψηλά. Επίσης το νερό θα σας βοηθήσει να βγάλετε τις τοξίνες και τις ουσίες που το σώμα δε χρειάζεται και θα ελέγχετε την όρεξη σας.

Για να τρώτε υγιεινά καθημερινά και να μη σας φαίνεται ‘βουνό’ πρέπει να κατακτήσετε τον έλεγχο. Θα σας βοηθήσει πολύ να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Αχ πόσο δίκιο έχεις!Ολα είναι μέσα στο μυαλό μας και αυτό είναι που πρέπει να φτιάξουμε πρώτο. Είναι καταπληκτικές οι συμβουλές σου.
Φιλάκιαα

Marianna Stamou είπε...

Εξαιτερικό το κείμενο για ακόμα μία φορά.
Πολύ μου άρεσε η φράση "Προτιμείστε τα χρώματα". Στις σαλάτες μου προσπαθώ να βάζω λαχανικά με έντονα χρώματα, τις τρώω ευχάριστα έτσι χιχι
Καλημέρα Έλενα!

Unknown είπε...

Eλενα πέρνα να παραλάβεις ένα βραβείο που σου αξίζει.

Φιλιά πολλά

Marianna Stamou είπε...

Χάθηκες κοπελιά....

Bob West είπε...

follow me:
I am now following your blog.
you need to see this:
http://numis-coins.blogspot.com/2010/07/magic-online.html

All the best, Bob West