19/10/10

Μην τα αφήσετε να ξαναγυρίσουν…


Το τελευταίο διάστημα κάνατε μια δίαιτα και χάσατε το ‘έξτρα’ βάρος από πάνω σας… και ‘επιτέλους’ η δίαιτα τελείωσε. Και τώρα; Θα το γιορτάσουμε! Να είστε προσεκτικοί όμως. Το ότι έχετε τελειώσει τη δίαιτα, δε σημαίνει ότι έχετε τελειώσει τη ‘δουλεία’ σας.

Έχετε πετύχει να χάσετε τα περιττά κιλά, και τώρα πρέπει να σκεφτείτε πως θα διατηρήσετε το βάρος που έχετε τώρα. Αυτό είναι ένα σημείο που πολλοί το παραλείπουν. Για να αποφύγετε να ‘ξαναγυρίσουν’ τα κιλά σας, είναι σημαντικό να προσέξετε και να αλλάξετε κάποιες από τις παλιές σας συνήθειες με καινούργιες. Δηλαδή: οι συνήθειες που βιώσατε στη δίαιτα που κάνατε, μην τις γυρνάτε τη πλάτη, αλλά συνεχίστε να τις βιώνετε.
- να γυμνάζεστε τακτικά. Βρείτε χρόνο στην καθημερινότητα σας (περίπου 30 λεπτά) για τη γυμναστική σας.
- Να πίνετε αρκετά υγρά (νερό, χυμούς). Τα υγρά βοηθάνε στην αύξηση του μεταβολισμού σας (αποφύγετε όμως υγρά όπως σόδα, κόκα κόλα, κλπ.).
- Διαλέξτε προσεκτικά τα σνακ σας. Να διαλέγετε υγιεινά σνακ, π.χ. ένα φρούτο. Θα ‘σβήσουν’ τη πείνα σας, και θα σας κρατήσουν μακριά από σοκολάτες, πατατάκια και παρόμοια.
- Προσέξτε τι μαγειρεύετε στο σπίτι ή τι διαλέγετε στο εστιατόριο. Προτιμήστε τα ψητά αντί για τηγανιτά φαγητά.

Αν προσέχετε τη διατροφή και τις συνήθειες σας και μετά το ‘τέλος’ της δίαιτας σας, τα κιλά που χάσατε δεν θα ξαναγυρίσουν.

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Όμορφα τα λες Ελένη, Αν βρεις καιρό δες το περιοδικό που εκδίδει ο γιός μου Περικλής. PULSEmagazine

Unknown είπε...

Καλά τα λες!!!! Δεν πρέπει να τα αφήνουμε να ξαναγυρίζουν !!!!

Ενα βραβείο σε περιμένει στο ιστολόγιο μου http://skeftomaiaraiparho.blogspot.com/2011/01/m.html

Σε φιλώ